Rondreis door de Scandinavië

Een rondreis met een camper door de Scandinavische landen kan een geweldige ervaring zijn. Hier zijn enkele bezienswaardigheden die je zou kunnen overwegen tijdens je reis:

Oslo, Noorwegen

Begin je reis in de hoofdstad van Noorwegen. Bezoek het Vigelandpark, het Koninklijk Paleis en het Vikingschip Museum.

Bergen, Noorwegen

Ga verder naar Bergen, gelegen aan de westkust van Noorwegen. Verken de historische haven, de vismarkt en de beroemde Bryggen-werf.

Geirangerfjord, Noorwegen

Maak een omweg naar de adembenemende Geirangerfjord, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Geniet van de majestueuze bergen, watervallen en fjorden.

Stockholm, Zweden

Rijd naar Stockholm, de bruisende hoofdstad van Zweden. Verken de oude binnenstad (Gamla Stan), bezoek het Vasamuseum en maak een boottocht door de scherenarchipel.

Gotland, Zweden

Neem de veerboot vanuit Stockholm naar Gotland, een idyllisch eiland in de Baltische Zee. Verken de middeleeuwse stad Visby, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Kopenhagen, Denemarken

Steek de Øresund-brug over naar Kopenhagen, de hoofdstad van Denemarken. Bezoek bezienswaardigheden zoals de Kleine Zeemeermin, het Tivoli-park en het paleis Christiansborg.

Helsinki, Finland

Rijd met de veerboot vanuit Stockholm naar Helsinki, de bruisende hoofdstad van Finland. Verken de historische binnenstad, bezoek de iconische kathedraal van Helsinki en geniet van de Sauna Cultuur.

Lapland, Finland en Noorwegen

Ga naar het noorden en ervaar de betoverende natuur van Lapland. Maak een husky-safari, bewonder het noorderlicht en ontmoet de inheemse Sami-bevolking.

Tromsø, Noorwegen

Rijd naar Tromsø, gelegen boven de poolcirkel. Bezoek de iconische Ishavskatedralen, leer over de arctische geschiedenis in het Polaria Centre en maak een ritje met de kabelbaan naar de top van de berg Storsteinen.

Lofoten, Noorwegen

Eindig je reis in de adembenemende Lofoten-archipel. Bewonder de pittoreske vissersdorpjes, de schilderachtige bergen en de prachtige stranden.

Houd er rekening mee dat dit slechts een selectie is van de vele prachtige bezienswaardigheden in Scandinavië. Zorg ervoor dat je de wegen en campingvoorzieningen van tevoren controleert en je reisroute aanpast aan jouw interesses en de beschikbare tijd. Onze campers  Bravia en Benimar beschikken over zonnepanelen, dus geen noodzaak om de vrije natuur te verlaten. Geniet van je avontuurlijke camperreis door Scandinavië!

Scroll naar boven