Ontdek Kroatië per camper

Een adembenemende reis door Istrië en Dalmatië

Steeds meer toeristen ontdekken het beeldschone en bijna Bounty-achtige Kroatië met de camper. We snappen wel waarom. Met name het uitzicht vanaf de kust over de azuurblauwe zee is even adembenemend als betoverend. Kroatië heeft, de losse eilanden niet meegerekend, zo’n tweeduizend kilometer aan kustwegen. Ondanks af en toe een gat in de weg (en her en der losse kiezels), zijn de wegen prima begaanbaar met een verhuur camper van Hellow Happy Camper uit Wijchen.

 

De camperroute die wij voor je hebben gekozen, laat je het mooiste en daardoor ook meest toeristische stukje van dit voormalig Joegoslavische land zien: Istrië. De reis duurt zo’n zes à zeven uur en is tussen de 400 en 450 kilometer lang.

Porec – Rovinj

De route begint in het havenstadje Porec. Het is een typisch mediterraans stadje waar je hoort te flaneren over de boulevard, een ijsje eet met uitzicht op de zee en slentert door de knusse en sfeervolle straatjes. Onze tip voor de allerbeste route brengt je vervolgens naar Rovinj. Dit stadje is vergelijkbaar met Porec, maar het ligt zuidelijker en is gebouwd in een punt met een prachtig uitzicht op de Adriatische zee.

Rovinj – Pula

Vanuit Rovinj rijdt je door naar Pula. De meest bezochte bezienswaardigheid in deze stad is het oude amfitheater. Als je geluk hebt kun je er ‘s zomers een popconcert of toneelvoorstelling bijwonen.

Pula – Sveti Juraj

Van Pula rijd je vervolgens (via de mooiste kustweggetjes) eerst naar het oosten en vervolgens naar de zuidelijke provincie Dalmatië. Als liefhebber van strand, rotsen en zee gaat jouw hart hier gegarandeerd sneller kloppen. In Dalmatië kom je aan bij het stadje Sveti Juraj. Dit stadje ligt op een half uur rijden van natuurpark Velebit. Een werkelijk prachtig park, waar de bergen tot in de zee lijken te verzinken. Ook vind je hier de diepste grot van Kroatië.

Sveti Juraj – Zadar

Vanuit Sveti Juraj rijd je door naar de laatste halte van de camperroute, het stadje Zadar. In dit stadje zijn in een trap op de boulevard orgelpijpen ingebouwd. Je kunt je vast inbeelden wat voor prachtige geluiden eruit komen als de zilte zeewind erdoorheen waait. Een bijzonder schouwspel!

Een andere aanrader in dit gebied is het Nationaal Park Plitvice. Het populairste park van Kroatië bestaat uit zes meren die met elkaar verbonden zijn door maar liefst 92 watervallen! Je kunt er urenlang wandelen, maar een betere optie is om de camper er te parkeren en er twee dagen doorheen te lopen. Je komt er ogen tekort!

Met deze camperroute door Istrië en Dalmatië ontdek je de adembenemende schoonheid van Kroatië, van pittoreske stadjes tot indrukwekkende natuurparken. Een onvergetelijke ervaring voor elke reiziger die op zoek is naar avontuur en schoonheid in het hart van Europa. Pak je camper en laat je betoveren door de schatten van Kroatië!

Scroll naar boven