Camper huren met hond

Ben jij net als wij ook liefhebber van op vakantie gaan? In ons geval zelfs bij voorkeur met de camper? Van harte welkom bij Hellow Happy Camper. Vaak kiezen vakantievierders die hun hond mee willen nemen voor kamperen of het huren van een camper. Een bungalow, caravan of huisje huren op een park heeft niet zelden nogal wat restricties. Honden zijn niet welkom of de paar huisjes die aanwezig zijn op een vakantiepark of camping hebben geen beschikbaarheid meer op je reisdatum. Zelf kamperen geeft vaak net iets meer vrijheid en maakt je minder afhankelijk van regels en beperkingen. Die vrijheid geldt ook voor onze campers. Het meenemen van je hond gebeurt altijd in overleg met het team van Hellow Happy Camper. Want de hond mee op reis vraagt om een aantal goede afspraken en een juiste voorbereiding. In deze blog meer daarover.

Jouw trouwe viervoeter

Jouw hond is je vriend. Die trouwe viervoeter die je dagelijks mee op sleeptouw neemt. Een, twee of drie keer op een dag. Je hond is er elke dag en inspireert je om naar buiten te gaan. In weer en wind, bij zon en regen. Logisch dat je die het liefst meeneemt op vakantie. Die wil je gewoonweg niet missen als je vakantie viert. Daar hebben wij alle begrip voor. Voor wie een camper huurt: dan neem je jouw hond natuurlijk gewoon mee. In onze campers is altijd ruimte genoeg. De mand plaats je in de camper en voilà de plek voor jouw trouwe viervoeter is geregeld. Zo heeft ook je huisdier zijn eigen slaapplaats. Wij begrijpen maar al te goed dat jouw trouwe viervoeter mee gaat op reis. Laat maar komen die campervakantie.

hond op bed in camper

Camper huren met hond; goed om te weten

Als je hond meegaat in de camper is dit goed om te weten; alleen kleine honden zijn toegestaan. Bespreek altijd de kenmerken en details van je huisdier met het Hellow Happy Camper team. Voor het meenemen van de hond vragen wij geen extra kosten. Nadat je op vakantie bent geweest met camper en hond zijn wij verplicht de camper allergenen vrij te maken. Want ook de volgende huurder wil de camper netjes en geurloos in gebruik nemen. Extra schoonmaakkosten zijn niet vereist bij het huren van een luxe camper bij Hellow Happy Camperverhuur. Wél berekenen wij kosten voor het weer allergenenvrij maken; een behandeling met een speciaal schoonmaakproduct. Vooraf horen wij dan ook graag of je huisdier meegaat zodat we jou een prijsopgave kunnen geven van de bijkomende kosten.

Op vakantie met de hond: waar moet je aan denken

Goed voorbereid zijn als je de grens overgaat met je huisdier is wel zo fijn. Zo voorkom je nare verrassingen. Neem je jouw hond voor de eerste keer mee in de camper? Houd rekening met een aantal zaken. Denk bijvoorbeeld aan een Europees dierenpaspoort waarin chip gegevens staan vermeld plus waar jouw hond voor is behandeld. Zoals wormen of vlooien. Wees je er ook van bewust dat jouw hond minimaal 21 dagen vóór vertrek ingeënt dient te zijn tegen Rabiës. De grens over zonder deze inenting is verboden.

hond met vrouw op gras voor camper

Hond mee in de camper; de voordelen

Het meenemen van een hond in de camper als je gaat reizen heeft een boel voordelen;

  • Oppas zoeken is niet langer nodig. Dat geeft rust.
  • Je trouwe vriend achterlaten? Niks ervan. Zo hoef je hem of haar niet te missen.
  • Je bent niet afhankelijk van de beschikbaarheid van een huisje of caravan.
  • Afscheid nemen hoeft gelukkig ook niet, dat scheelt weer een traantje.
  • Samen met je hond geniet je van een heerlijke vakantie, vrijheid blijheid.

Huisdier mee op camperreis

Dat je hond thuis wel eens op de bank, de kussens of in bed ligt mag je helemaal zelf bepalen. In onze luxe campers van Hellow Happy Camper is dit niet toegestaan. Wij houden onze campers graag fris en schoon. Gebruik altijd een mand of deken. Om je hond veilig te vervoeren is een bench of gordel verplicht. Zorg dat je deze spullen hebt zodat je ongestoord en veilig reist met de camper. Voor mensen is het aangeraden om niet langer dan 2 uur te rijden. Met je hond in de camper is dit nog belangrijker. Stop na maximaal 2 uur en loop even een rondje. Frisse neus voor jou en tijd voor de hond om even de pootjes te strekken en te bewegen. Denk je er trouwens ook aan dat je jouw hond nooit alleen in de camper achterlaat op je reis? De warmte in de camper kan zomaar oplopen en daar is je hond niet tegen opgewassen. Laat huisdieren dus nooit alleen achter in de camper.

Een laatste weetje als je gaat reizen met een camper

Een ander huisdier dan een hond meenemen in onze campers is niet mogelijk.

Scroll naar boven