Ontdek Albanië per camper

Een reis door de verborgen juweeltjes van de Balkan

Albanië, een land doordrenkt met geschiedenis, cultuur en adembenemende natuurlijke landschappen, is een bestemming die nog grotendeels onontdekt is door toeristen. Voor de avontuurlijke reiziger die op zoek is naar een unieke ervaring, is een camperreis met een huur camper van Hellow Happy Camper uit Wijchen, door Albanië de perfecte manier om de verborgen juweeltjes van de Balkan te verkennen. Met zijn gevarieerde terrein, van majestueuze bergen tot betoverende stranden en historische steden, biedt Albanië een onvergetelijke reiservaring voor iedereen die bereid is buiten de gebaande paden te treden.

Hier volgt een suggestieve route langs enkele van de meest betoverende plekken van Albanië, inclusief handige camperplaatsen langs de weg.

Dag 1-2: Tirana

Je reis begint in de bruisende hoofdstad Tirana, waar je kunt genieten van de levendige sfeer, kleurrijke gebouwen en heerlijke gerechten. Breng een bezoek aan het Skanderbeg-plein, verken de levendige wijk Blloku en proef lokale lekkernijen op de markt van Tirana. Voor campers zijn er verschillende campings en camperplaatsen aan de rand van de stad, zoals Camping Tirana en Camping Tirana East Gate.

Dag 3-4: Berat

Op weg naar het zuiden vanuit Tirana, stop bij de betoverende stad Berat, die ook wel bekend staat als de “Stad van de Duizend Vensters” vanwege de vele oude Ottomaanse huizen die de heuvels bekleden. Verken het kasteel van Berat, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, en dwaal door de smalle geplaveide straatjes van de oude binnenstad. Overnacht op Camping Berat, gelegen aan de oever van de rivier de Osum, waar je kunt genieten van een prachtig uitzicht op de stad.

Dag 5-7: Saranda en de Albanese Rivièra

Reis verder naar het zuiden en ontdek de betoverende Albanese Rivièra, met zijn azuurblauwe wateren en pittoreske dorpjes. Stop bij de badplaats Saranda, waar je kunt ontspannen op de stranden en een boottocht kunt maken naar het prachtige eiland Ksamil. Verken ook de ruïnes van het oude Butrint, een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van Albanië. In de omgeving zijn er verschillende campings en camperplaatsen, zoals Camping Saranda en Camping Lëkurësi, die een prachtig uitzicht bieden over de Ionische Zee.

Dag 8-10: Gjirokastër

Maak een tussenstop in de historische stad Gjirokastër, die bekend staat om zijn goed bewaard gebleven Ottomaanse architectuur en indrukwekkende kasteel. Verken de geplaveide straatjes van de oude binnenstad, bezoek het Ethnografisch Museum en geniet van het panoramische uitzicht op de stad vanaf het kasteel. Overnacht op Camping Gjirokastër, gelegen op korte afstand van het stadscentrum.

Dag 11-12: Korçë

Maak je weg naar het oosten naar de levendige stad Korçë, bekend om zijn bruisende culturele scene en kleurrijke architectuur. Bezoek het Nationaal Museum van Middeleeuwse Kunst en geniet van lokale specialiteiten in een van de gezellige tavernes. Camping Korçë is een handige optie voor campers, met alle benodigde voorzieningen en een rustige omgeving.

Dag 13-14: Terug naar Tirana

Eindig je camperavontuur door terug te keren naar Tirana, waar je de laatste dag kunt doorbrengen met het verkennen van de stad en het genieten van heerlijke Albanese gerechten. Breng een bezoek aan de beroemde Bunk’Art 2, een museum dat is gevestigd in een voormalige nucleaire bunker, en sluit je reis af met een wandeling door het Grand Park. Voor de laatste nacht kun je overnachten op een van de campings aan de rand van Tirana, voordat je de volgende dag terugkeert naar huis.

Een camperreis door Albanië biedt een unieke kans om de verborgen schatten van dit fascinerende land te ontdekken, van historische steden tot adembenemende natuurlijke landschappen. Met zijn diverse terrein en gastvrije bevolking is Albanië een bestemming die je niet snel zult vergeten.

Scroll naar boven