Camperroutes door Zweden, Finland en Noorwegen

Er zijn verschillende camperroutes door Zweden, Finland en Noorwegen, en de specifieke route die je kiest, hangt af van je interesses, de tijd van het jaar en de duur van je reis. Hier is een algemene beschrijving van een mogelijke route die de hoogtepunten van deze Scandinavische landen omvat:

Route: Stockholm (Zweden) – Helsinki (Finland) – Rovaniemi (Finland) – Tromsø (Noorwegen) – Bergen (Noorwegen) – Oslo (Noorwegen)

Stockholm, Zweden

– Begin je reis in de hoofdstad van Zweden, Stockholm. Verken de historische oude stad (Gamla Stan), bezoek het Vasa Museum en geniet van de eilandenarchipel rond de stad.

Helsinki, Finland

– Neem de veerboot vanuit Stockholm naar Helsinki. Verken de Finse hoofdstad, bezoek de indrukwekkende kathedraal van Helsinki, de Suomenlinna-vesting en ontdek de levendige markt aan de haven.

Rovaniemi, Finland

– Rijd naar het noorden naar Rovaniemi, de thuisbasis van de Kerstman. Bezoek de Santa Claus Village, geniet van de Arctische natuur en overweeg een bezoek aan het Arktikum-museum.

Tromsø, Noorwegen

– Steek de grens over naar Noorwegen en reis naar Tromsø. Deze stad biedt een prachtig uitzicht op het noorderlicht (Aurora Borealis) en heeft interessante bezienswaardigheden zoals de Arctische kathedraal en het Polaria-aquarium.

Bergen, Noorwegen

– Rijd zuidwaarts naar Bergen, een schilderachtige stad aan de westkust van Noorwegen. Verken de historische wijk Bryggen, maak een ritje met de Fløibanen-funicular voor een panoramisch uitzicht, en geniet van de vismarkt.

Oslo, Noorwegen

– Volg de kustlijn naar Oslo, de hoofdstad van Noorwegen. Bezoek het Vikingschipmuseum, het Munch Museum en het Koninklijk Paleis. Maak ook tijd voor een wandeling langs de haven.

Deze route biedt een mix van stedelijke verkenningen, natuurlijke schoonheid en culturele ervaringen. Houd er rekening mee dat de exacte route en bezienswaardigheden kunnen variëren op basis van je voorkeuren en de beschikbare tijd. Zorg ervoor dat je de wegomstandigheden, campingfaciliteiten en andere praktische details controleert voordat je vertrekt.

Scroll naar boven