Camperreis door Frankrijk!

Camperreis door Frankrijk! Hieronder vind je een overzicht van 4 camperroutes die je kunt volgen met een gehuurde camper van Hellow Happy Camper uit Wijchen.n:

Zuid-Frankrijk:

Deze route neemt je mee langs de Frans Mediterrane kust, oftewel De Côte d’Azur. De route start in Nice en brengt je via de kust in Montpellier. Onderweg kun je wandelen langs de lavendelvelden, genieten van de zoete geuren en op zoek gaan naar de lekkerste wijn. De actievelingen kunnen zich uitleven in een kano of raft op de rivier de Durance. Sluit iedere dag af met de Franse cuisine. In de berggebieden eet je stevige maaltijden als gratin dauphinois en ravioli en langs de kust lichte maaltijden als vis en ratatouille 1.

De dorpjes van Zuid-Frankrijk:

Deze route brengt je vooral naar de grote steden van het Zuiden van Frankrijk, met deze tweede route kom je juist in de mooiste dorpjes. De route begint in het dorpje Eze. Èze ligt op een 425 meter hoge klif en is al sinds 2000 jaar voor Christus bewoond. Eze ziet er uit als een sprookje, dankzij de kleine straatjes en steegjes van kleine keien en mooi bewerkte deuren. Niet gek dus dat de in Eze geboren Walt Disney van sprookjes zijn beroep heeft gemaakt. Het volgende dorpje, Saint-Paul-de-Vence, is oh zo charmant en erg klein en gemoedelijk 2.

Ardèche & Drôme:

Deze route neemt je mee naar het zuiden van Frankrijk, waar je kunt genieten van de prachtige natuur. De route begint in Valence en brengt je via de Ardèche en Drôme naar Avignon. Onderweg kun je genieten van de mooie landschappen, zoals de Gorges de l’Ardèche en de Mont Ventoux. Ook kun je een bezoek brengen aan de vele wijngaarden in de regio 3.

Elzas en Vogezen:

Deze route brengt je naar het noordoosten van Frankrijk, waar je kunt genieten van de prachtige natuur en de mooie dorpjes. De route begint in Straatsburg en brengt je via de Vogezen naar Colmar. Onderweg kun je genieten van de mooie landschappen, zoals de Ballon d’Alsace en de Route des Crêtes. Ook kun je een bezoek brengen aan de vele wijngaarden in de regio .

Tips:

Als je met de camper door Frankrijk rijdt, zijn er enkele tips die handig kunnen zijn om je reis soepeler en aangenamer te maken:

Veiligheidseisen**: Zorg ervoor dat je aan alle veiligheidseisen voldoet. Controleer of je camper in goede staat verkeert en voldoet aan de Franse verkeersregels.

Tolwegen en vignetten**: Houd er rekening mee dat sommige snelwegen tolwegen zijn. Zorg dat je voldoende contant geld of een geldige creditcard hebt. In sommige steden is ook een milieuvignet verplicht.

Campings en parkeerplaatsen: Plan je overnachtingen van tevoren en kies voor erkende campings. In Frankrijk zijn er veel camperplaatsen waar je kunt overnachten, soms met voorzieningen zoals stroomaansluitingen en sanitaire voorzieningen.

Respecteer de verkeersregels: Houd je aan de snelheidslimieten en andere verkeersregels. In veel Franse steden geldt een milieuzone waar specifieke regels van toepassing zijn.

Brandstofprijzen: Tank je camper bij grote tankstations, omdat deze vaak goedkoper zijn dan kleinere dorpsstations. Houd rekening met het feit dat diesel en benzine verschillende pompstations hebben.

Franse taal: Hoewel veel Fransen Engels begrijpen, kan het handig zijn om enkele basiszinnen in het Frans te kennen. Dit kan de communicatie vergemakkelijken en je verblijf aangenamer maken.

Markten en lokale producten: Bezoek lokale markten om verse producten en regionale specialiteiten te proeven. Franse markten zijn vaak kleurrijk en bieden een scala aan heerlijk eten.

Fietsen meenemen: Overweeg om fietsen mee te nemen op je camperreis. Frankrijk heeft veel fietsvriendelijke routes en steden, en het is een geweldige manier om de omgeving te verkennen.

Wees flexibel: Het kan handig zijn om flexibel te zijn met je reisplannen. Soms ontdek je onverwachte juweeltjes die niet in je oorspronkelijke planning stonden.

Weer en seizoenen: Controleer het weerbericht en houd rekening met de seizoenen. Sommige regio’s kunnen in bepaalde seizoenen drukker zijn dan andere.

Onthoud dat het belangrijk is om te genieten van de reis en de prachtige landschappen en cultuur die Frankrijk te bieden heeft. Veel plezier op je camperavontuur!

 

Scroll naar boven