6 weken durende camperreis door Frankrijk

Een zes weken durende camperreis door Frankrijk biedt de mogelijkheid om diverse aspecten van het land te verkennen, van pittoreske dorpjes en bruisende steden tot prachtige natuurlijke landschappen. Hier is een denkbeeldig reisschema:

Week 1-2: Noord-Frankrijk en Normandië

Begin je reis in Parijs en haal je camper op. Verken de hoogtepunten van de stad, zoals de Eiffeltoren en het Louvre, voordat je naar het noorden rijdt. Bezoek de indrukwekkende Mont Saint-Michel in Normandië en ontdek de invasiestranden van D-Day. Geniet van de sfeer in schilderachtige dorpjes zoals Honfleur.

Week 3-4: De Loire-vallei en Bretagne

Reis naar het zuiden en ontdek de majestueuze kastelen van de Loire-vallei. Proef lokale wijnen en geniet van het landschap. Vervolg je reis naar het westen en verken de ruige kustlijn van Bretagne. Bezoek de karakteristieke havenstadjes zoals Saint-Malo en ontspan op de prachtige stranden.

Week 5: De Provence en de Franse Rivièra

Rijd naar het zonnige zuiden en verken de kleurrijke lavendelvelden en olijfboomgaarden van de Provence. Bezoek steden als Avignon en Aix-en-Provence. Ga vervolgens naar de Franse Rivièra en geniet van de mediterrane sfeer in Nice en Monaco. Verken de smalle straatjes van oude dorpjes zoals Èze.

Week 6: De Alpen en de wijnstreken

Reis naar de Franse Alpen en geniet van adembenemende berglandschappen. Maak prachtige wandelingen en geniet van de frisse berglucht. Daarna kun je afdalen naar de wijnstreken, zoals de Bourgogne of de Elzas, en proef lokale wijnen voordat je de reis eindigt.

Dit zes weken durende avontuur biedt een gevarieerde mix van cultuur, geschiedenis, natuur en culinaire ontdekkingen. Zorg ervoor dat je flexibel bent in je planning en laat ruimte voor spontane stops en zijavonturen, want dat is vaak waar de mooiste herinneringen ontstaan tijdens een camperreis. Vanuit Hellow Happy camper in Wijchen kunnen we deze reis ook aanbieden als Fly and Drive vanaf ieder vliegveld. Daarnaast hebben we verschillende routes in diverse landen beschikbaar. https://hellowhappycamper.nl/

Scroll naar boven