Pluk en proefseizoen. Reis met de camper langs de wijngaarden in Frankrijk

De betoverende Route des Vins d’Alsace biedt een heerlijke camperroute in Frankrijk. Deze route voert je langs adembenemende wijngaarden en het uitgestrekte groene landschap van de Elzas. Opgericht in 1953, strekt de route zich over 170 kilometer uit, van Marlenheim tot Thann, en passeert onderweg diverse charmante wijndorpen en stadjes.

Een overzicht van onze Campers

De locaties op deze route liggen nabij elkaar, waardoor je gemakkelijk meerdere plekken op één dag kunt bezoeken. Als je graag bij wijngaarden stopt voor proeverijen en de dorpen en stadjes grondig wilt verkennen, kun je enkele dagen uittrekken voor deze camperroute. Je bepaalt zelf het tempo dat bij jou past. Hier zijn enkele hoogtepunten van de Route des Vins:

-Obernai: Het beginpunt van de Route des Vins d’Alsace. Obernai betovert met vakwerkhuizen, bloemrijke decoraties en een opvallende belfort. Nabij kun je bij HUMMEL Bernard genieten van een wijnproeverij. Overnacht bij Parking des Remparts.

-Ribeauvillé: Een van de oudste middeleeuwse plaatsen in de Elzas. Bewonder middeleeuwse kastelen en proef de beste wijnen bij Bott Frères. Overnacht op Camperplaats Cave de Ribeauvillé.

-Riquewihr: Gekend als een van de mooiste dorpen van Frankrijk. Geniet van kleurrijke vestinghuizen en prachtige wandelingen langs wijngaarden. Overnacht op Camperstop Riquewihr.

-Kaysersberg: Gekozen als favoriet dorp van Frankrijk in 2017. Verken historische vakwerkhuizen en het kasteel ‘Château du Schlossberg’. Overnacht bij Aire de camping-car P1.

-Colmar: Met kleurrijke vakwerkhuizen en grachten. Bezoek La Petite Venice voor sfeer en Maison Pfister voor architectuur. Overnacht op diverse camperplaatsen.

-Eguisheim: Ontdek bloemrijke vakwerkhuizen en drie kasteelruïnes. Bezoek SORG Léon voor wijnproeverijen en overnacht op Camperstop Eguisheim.

De Véloroute du Vignoble d’Alsace, een fietsroute, loopt parallel aan de Route des Vins. Neem fietsen mee voor een extra dimensie. De route beslaat 131,5 kilometer en toont historische spoorwegen en delen van oude Romeinse wegen.

Ervaar de schoonheid van de Route des Vins d’Alsace met de camper en ontdek de rijke wijntraditie en pittoreske charme van de Elzas

Scroll naar boven